Tattoo care krema
Ljepota

Higijena je bitna nakon tetoviranja

Tetoviranje je način ukrašavanja tijela koji uključuje korištenje igala s bojom kako bi se na raznim dijelovima tijela napravila određena slika, natpis ili bilo što slično. Mnogi nakon jedne tetovaže zavole taj način ukrašavanja tijela te se na njihovom tijelu kroz idućih par godina “stvori” još nekoliko novih. No, o tetovažama je potrebno voditi brigu kako ne bi došlo do upale, blijeđenja i sl.

Opće upute su da se u prvih nekoliko dana što je više moguće sklanjate od sunca, no mnogi će vam preporučiti i korištenje krema. Tattoo care krema za njegu tetovaže će biti odličan izbor.

Tattoo care krema

Njega tetovaže počinje s kremom

Tattoo care krema za njegu tetovaže je posebna krema koja će je tretirati na pravilan način. Činjenica je da je dio kože koji ste tetovirali u početku zapravo jedna vrsta otvorene rane te je na tom mjestu dosta osjetljiva. Zato se preporučuje da je s nečim tretirate kako biste to umanjili.

Tattoo care krema

Ovakva krema će vam pomoći na više načina. Spriječiti će da boje izblijede, ali najvažnije od svega je što će ubrzati proces zacjeljivanja kože. Već nakon nekoliko dana tretiranja s ovakvom kremom, osjetit ćete razliku.

Sastojci kreme

Tattoo care krema za njegu tetovaže može sadržavati nekoliko sastojaka koji su se pokazali najbolji po pitanju njege tetovaže. Neki od od njih su

  • Polidatin

    Polidatin je jedan od vrlo jakih antioksidansa koji je zbog toga svoje mjesto ustalio u kozmetičkog industriji. Osim što ubrzava zacjeljivanje, pomaže i u sprječavanju nastanka bora, što mu je dodatni plus.
  • Shea maslac

    On je zaslužan za mekoću kože i sprječavanje isušivanja tako što ju hidrazitira
  • Bademovo ulje

    Ima visoki sadržaj vitamina pa odlično ublažuje upale i smanjuje crvenilo i svrabež, što će odlično pomoći kada je u pitanju njega tetovaže

Pripazite kod kupnje krema

Kada ste se odlučili za kupnju neke od krema za njegu tetovaže, dobro istražite što kupujete. Naime, na tržištu se mogu pronaći brojne kreme nepoznatog podrijetla koje bi vam mogle i naštetiti.

Nemate li vremena za istraživanje, najbolje se držati provjerenih proizvođača, kao što je Lux Factor, te ćete na taj način biti sigurni da kupujete kvalitetan proizvod koji koriste mnogi.