Kreme za lice za zdravu i nježnu kožu
Ljepota

Kreme za lice čine osnovu njege

Njega kože jedan je od najvažnijih koraka u procesu održavanja zdravlja i ljepote kože, a u posljednje vrijeme na njegu kože stavlja se sve veći naglasak pa je i zanimanje žena i muškaraca diljem svijeta sve veće. Pored kvalitetnog i temeljitog čišćenja kože lica te proizvoda koji se za to koriste, za uklanjanje šminke i nečistoća, krema za lice ključan je segment i za održavanje njezinog zdravlja i lijepog izgleda. 

One se danas mogu pronaći u drogerijama, parfumerijama, ljekarnama ili pak na web shopovima s vrlo širokim asortimanom.

Važnost SPF faktora

Kada je riječ o kozmetičkim proizvodima, poseban naglasak stavlja se na kreme za lice sa SPF zaštitom, odnosno zaštitom od negativnih UVA i UVB sunčevih zraka. One su ključne kako bi se spriječilo fotostarenje kože koje osim neželjenih bora uzrokuje i stvaranje neželjenih pjegica, odnosno točkica uzrokovanih štetnim sunčevim utjecajem. 

Kreme za lice sa SPF zaštitom
Kreme za lice sa SPF zaštitom

Ono što valja naglasiti kada je riječ o kremama za lice sa SPF zaštitom ili CBD krema za lice, je to da je njihovo korištenje nužno i tijekom zimskih mjeseci kad nema vidljivog sunčevog zračenja. No, čak i tada ono itekako postoji te se isto ne bi smjelo zanemariti želimo li da koža što duže ostane glatka, mlada i bez svih znakova starenja.

Zadovoljite potrebe kože

S obzirom na to da danas na tržištu postoji velik broj različitih kozmetičkih proizvoda, nerijetko se događa da dođe do prevelikog broja informacija pa se osoba ne može odlučiti koju kremu za lice kupiti. Ono što stručnjaci dermatolozi savjetuju kao glavni kriterij prilikom odabira je to da pratite potrebe vlastite kože. Prvi korak u tome može biti upućenost u to koji je prvenstveno i dominantno vaš tip kože. Ako je vaša koža suha, treba birati nešto bogatije i hidratantnije kreme za lice, kao što su Revolution Skincare rich kreme i serumi za lice.

Revolution Skincare krema za lice
Revolution Skincare krema za lice

S druge pak strane, osobe s masnim tipom kože trebaju birati laganije teksture koje neće dodatno mastiti kožu. Osim općenitog tipa kože, treba pratiti i stanja kože koja se tijekom mjeseci mijenjaju, posebno kada je u pitanju prijelaz iz jednog godišnjeg doba u drugo ili pak prilikom promjene okoline i kvalitete vode i zraka.

Temeljita kozmetička noćna njega

Osim dobre dnevne njega, noćna njega lica je također iznimno važna jer svi proizvodi koji se koriste u noćnoj njezi kože imaju više vremena za prodiranje u dublje slojeve kože pa samim tim imaju i bolji efekt. Upravo zbog toga svi proizvodi za noćnu njegu lica, uključujući serume i kreme za lice imaju nešto bogatiju teksturu, koncentriranije sastojke te im je općenito potrebno više vremena za apsorpciju u kožu. 

Moja noćna rutina – Njega kože

Zanimljivosti u svijetu kozmetike

U posljednje vrijeme vrlo su popularne i tzv. overnight maske za lice koje se ne ispiru kao klasične maske za lice već se s njima spava, a tek ujutro se skida eventualni višak koji je ostao na koži. Jedan od takvih proizvoda su i Revolution Skincare Hyaluronic Acid Overnight maske za lice. One su prikladne svim tipovima kože te joj pružaju dodatnu hidrataciju i vraćaju izgubljeni sjaj. U nastavku pročitajte više o ovom sve popularnijem kozmetičkom brandu i njihovim proizvodima.

Revolution Skincare kozmetika

Ukoliko ste ljubitelj isprobavanja novih kozmetičkih proizvoda, obavezno potražite Revolution Skincare kozmetičke proizvode. Veliki asortiman pronaći ćete u Pink Panda web shopu. Asortiman Revolution Skincare kozmetike je zaista velik i raznolik pa će svatko moći pronaći nešto za sebe, odnosno za potrebe svoje kože. On uključuje proizvode za čišćenje i njegu kože lica, a nerijetko imaju i posebne ponude, odnosno setove. U njima po povoljnim cijenama dobivate nekoliko proizvoda koje možete isprobati, a ukoliko vam se svide, možete kupiti i veliko pakiranje. Jedan od takvih proizvoda je i Revolution Skincare set maski za lice koji sadrži:

  • Avocado Face masku od 50 ml – dubinski  hidratizira kožu, a dodatak shea maslaca je hrani i radi blagi piling kože, vraćajući joj sjaj i živost
  • Waterlemon masku od 50 ml – hidratizira dehidriranu i umornu kožu, a dodatak glicerina dodatno vraća sjaj i teksturu koži
  • Banana masku od 50 ml – obogaćenu ekstraktom banane, shea maslacem i glicerinom koja služi za posvjetljivanje kože te za vraćanje glatke teksture i sjaja koži
  • Kist za nanošenje maski – osigurava preciznu i ravnomjernu aplikaciju maski za lice

Ovaj set maski za lice kozmetike Revolution Skincare koristi se jednom do dva puta tjedno, a maske na licu djeluju 10 do 15 minuta nakon čega se trebaju blago umasirati u kožu i zatim isprati.