Kurkuma kapsule mogu odlično utjecati na zdravlje vašeg organizma
Zdravlje

Poboljšajte zdravlje uz kurkuma kapsule

Iako je današnja medicina relativno uspješna u rješavanju mnogih problema i liječenju bolesti, mnogi ljudi često joj zamjeraju odmicanje od mudrosti i velike količine znanja narodne medicine. Održavanje zdravlja organizma i olakšavanje tegoba na načine koji ne štete drugim dijelovima organizma također je važno, a tu na scenu stupaju dodatci prehrani.
Danas su dostupni u brojnim varijantama te sadrže razne tvari, a jedan od popularnijih dodataka su i kurkuma kapsule koje mogu odlično utjecati na zdravlje vašeg organizma.

Čarobni začin

Kurkuma je začin upečatljive žuto-narančaste boje i prepoznatljivog ukusa koji je gotovo pa neizbježan u azijskoj kuhinji, pogotovo kada govorimo o zemljama poput Indije. Iako se tamo prije svega koristila kao začin, ne može se reći kako kurkuma nije prepoznata i kao važno ljekovito sredstvo koje se koristilo u borbi s mnogim bolestima.

Kurkuma kapsule također mogu pomoći u zaštiti srca i krvožilnog sustava
Kurkuma kapsule su dodatak prehrani

Kako danas na ovim prostorima nemamo mnogo pristupa izvornoj i svježoj kurkumi, želimo li doživjeti iste pozitivne učinke o kojima već tisućljećima govore druge kulture, najbolja opcija su nam kurkuma kapsule. Pogotovo ako upečatljiv okus koji kurkuma ima ne odgovara našem ukusu.

Također, nemojte zanemariti sljedeći informativni članak: Razumijevanje očnog pritiska

Svježe je uvijek bolje za organizam

Kurkuma ima mnoga pozitivna djelovanja na organizam te vam na mnoge načine može pomoći osjećati se bolje i zdravije. Imate li tu mogućnost, ovu je korjenastu biljku iz obitelji đumbira najbolje konzumirati svježu, jer aktivni sastojak kurkumin, koji je zaslužan za većinu pozitivnih djelovanja tijekom vremena nestaje iz praha.

Ipak, kako kurkuma ne raste u ovim predjelima niti se može nabaviti svježa, ako vas prije svega zanimaju pozitivni učinci za zdravlje, najbolje je posegnuti za kurkuma kapsulama koje sadrže njezine glavne sastoje. Kapsule kurkume također mogu imati i veći udio kurkumina koji će povećati učinke za zdravlje i u manjim dozama, a jednostavnije su i za konzumiranje.

Spirulina tablete sadrže plavo-zelenu klorofilnu algu iz eko uzgoja

Znate da vam spirulina može pomoći kod smanjivanja razine lošeg kolesterola, čini kosu i kožu ljepšom i mekšom, održava krvni tlak u normali, … Više možete pročitati ako slijedite linku.

Ljekovito djelovanje kurkume

Lista pozitivnih učinaka kurkume na zdravlje uistinu je velika, pa su kurkuma kapsule stoga uvijek dobrodošao dodatak. Prije svega, kurkuma pomaže kod probavnih tegoba, a često se koristi i zbog svojih:

  • Antioksidacijskih svojstava
  • Protuupalnih svojstava

Kurkuma kapsule također mogu pomoći u zaštiti srca i krvožilnog sustava, jer smanjuju razinu kolesterola u krvi, a mogu također prevenirati nastanak krvnih ugrušaka. Također se mogu koristiti i kao preventiva Alzheimerovoj ili Parkinsonovoj bolesti, jer kurkumin ima pozitivno djelovanje na mozak. Važno je napomenuti da, iako kurkuma kapsule imaju pozitivan učinak i na dijabetes, ne smije ih se kombinirati s lijekovima za dijabetes.