Spirulina tablete sadrže plavo-zelenu klorofilnu algu iz eko uzgoja
Zdravlje

Spirulina tablete iz ekološkog uzgoja

Kako bi održali naš organizam zdravim i snažnim, neophodno je da u njega redovno unosimo zdrave i kvalitetne namirnice, koje će mu dati energiju i izvor esencijalnih nutrijenata. Jedan od veoma korisnih dodataka prehrani za održavanje zdravlja i vitalnosti su spirulina tablete. One sadrže više od 65% bjelančevina iz biljaka, te svih 18 aminokiselina. 

Zbog niske cijene i jednostavnosti konzumiranja, spirulina dodatak prehrani jedan je od najpopularnijih i najboljih odabira na tržištu. U nastavku teksta donosimo vam više informacija o njemu i sastavu te djelovanju ovih tableta.

Spirulina iz ekološkog uzgoja

Spirulina tablete sadrže plavo-zelenu klorofilnu algu iz eko uzgoja. Ona sadrži visok udio proteina, tj. bjelančevina, te je izrazito korisna za naše tijelo i pravilno funkcioniranje raznih organa u njemu.

Spirulina dodatak prehran
Spirulina je izrazito moćna i korisna

Zanimljiva je informacija da su upravo ove alge među najstarijim oblicima života na Zemlji te su upravo one počele stvarati kisik na planetu i omogućiti život drugim kompleksnijim oblicima.

Pročitajte sljedeći članak: Pokrenite probavu i regulirajte zatvor

Sastav spiruline

Kroz povijest spirulina je mnogo puta spominjana kao izrazito moćna i korisna. Koristila se je još od doba Azteca, a možda i prije. Tada su je ljudi koristili kao biljku koja povećava snagu i izdržljivost, a danas je popularna među raznim sportašima i ljudima koji žive ubrzan način života.

Video: 10 nevjerojatnih zdravstvenih blagodati Spiruline

Nekoliko zanimljivih stvari o njenom sastavu:

  • Sadrži čak 100 puta više vitamina A od mrkve
  • Jaja imaju 6x manje proteina od spiruline
  • Špinat je poznati izvor željeza, no sadrži ga 50 puta manje od spiruline
  • Ima 7x više kalcija u svojem sastavu od mlijeka

Sastav je uistinu impresivan i potvrđuje razne prednosti koje ona ima na naše zdravlje.

Učinak na zdravlje

Spirulina zahvaljujući bogatom sastavu neophodnih nutrijenata za pravilno funkcioniranje našeg organizma ima mnoge prednosti i poboljšava kvalitetu života. Neke od stvari kod kojih vam spirulina može pomoći su:

  • Ubrzava zdravo skidanje kilograma
  • Smanjuje razinu lošeg kolesterola
  • Poboljšava i izoštruje vid
  • Čini kosu i kožu ljepšom i mekšom
  • Smanjuje stres i poboljšava koncentraciju
  • Održava krvni tlak u normali

Ove stvari i mnoge druge na koje spirulina djeluje čine je jednim od najkvalitetnijih dodataka prehrani koji biste trebali konzumirati. Zahvaljujući lakom načinu konzumacije u kapsulama, svatko može konzumirati spirulinu i u tijelo unositi zdrave nutrijente, bez obzira na prehranu.

Kapsule spirulina iz ekološkog uzgoja možete naručiti na web trgovini www.malinca.hr po odličnoj cijeni. Jednostavno dodajte proizvod u košaricu, potvrdite narudžbu i paket će vam stići na kućnu adresu.

Ovulacija

Znate da se ovulacija obično događa oko 14. dana menstrualnog ciklusa (koji u prosjeku traje 28 dana, no može trajati i nešto duže ili kraće). Zbog varijacije u duljini ciklusa, točno vrijeme ovulacije može varirati do žene do žene. Više o tome ako slijedite linku.