Konturiranje kao postupak prilično kompleksno
Ljepota

Naglasite prirodne crte lica

Konturiranje je postupak u kojem se uz pomoć šminke naglašavaju prirodne crte lica. Ono se temelji na kontrastu svjetlijih i tamnijih nijansi. S obzirom na individualnost svakog oblika lica, svatko treba konturirati lice prema svom obliku lica. 

Konturiranje posebno ističe jagodične kosti što daje novu dimenziju licu. U nastavku donosimo i opis cijelog postupka kako biste ispravno konturirali svoje lice te bilo zadovoljni krajnjim rezultatom.

Postupak konturiranja

S obzirom da je konturiranje kao postupak prilično kompleksno, evo detaljnog opisa kako se ono radi ispravno :

  1. nanesite puder te ga dobro izblendajte make up spužvicom, rukama ili kistovima
  2. ispod očiju, ispod jagodica, po sredini nosa (sve do čela) i na bradu nanesite svijetli korektor
  3. tamniji puder ili bronzer  (kao npr. Essence Sun Club Bronze) nanesite na jagodice, s obje strane nosa te na liniju ispod rasta kose
  4. lagano blendajte korektor i puder kako biste ih stopili sa svojim licem (za korektor koristiti make up spužvicu, a za bronzer mali zaobljeni kist)
  5. nanesite rumenilo na jagodice (poput Essence Blush)
  6. na vrhove jagodica (iznad rumenila) i ispod obrva stavite tekući ili praškasti hightlighter/iluminator koji će dodatno istaknuti kosti lica i cjelokupan make up (poput Essence Prismatic Rainbow Glow Hightlighter)

Nijanse i teksture su od presudne važnosti 

Proizvodi koje koristite za konturiranje ne bi smjeli biti više od dvije nijanse tamniji od boje vašeg tena (svjetliji ten- sivkaste nijanse, tamniji ten- toplije/konjak nijanse).

Konturiranje ne bi smjeli biti više od dvije nijanse tamniji od boje vašeg tena
Konturiranje lica može biti vrlo jednostavno ako se pravilno šminkate

Kada govorimo o teksturama možete koristiti praškaste/kamene ili kremaste proizvode (daju dramatičniji izgled od praškastih proizvoda). Na kraju ne zaboravite fiksirati šminku. Veliki izbor proizvoda koji vam trebaju možete potražiti u PinkPanda web trgovini.

Nemojte se zanositi pri konturiranju

Ukoliko nemate puno iskustva u konturiranju, ne konturirajte cijelo lice, već se fokusirajute samo na obraze, čelo, nos i čeljust. Konturiranje započnite tako da konturirate obraze (od sredine uha prema kutu usana; zaustavite se na polovici obraza). Ostatak lica konturirajte u skladu s onim što želite postići.

Konturiranje prilagođeno različitim oblicima lica
Paleta za konturiranje

Ukoliko želite manje čelo vizualno ćete ga „spustiti“ tako što ćete bronzer nanijeti uz liniju tjemena. Ukoliko želite izraženiju čeljust, bronzer nanesite ispod brade, odnosno uz vilične kosti (dobro izblendajte kako ne biste djelovali prljavo). Tanji nos postići ćete tako što ćete nanijeti bronzer na obje strane nosa i dobro izblendati postavljene paralelne linije.

Blendanjem do savršenstva

Blendanje služi kako biste sve nacrtane linije uspješno stopili s podlogom i postigli osjenčan izgled koji neće izgledati blatnjavo. Za postizanje najboljih rezultata i najbolje blendanje, preporuča se korištenje vlažne make up spužvice kojom treba tapkati po linijama kako bi se stopile s podlogom.

Video: Konturisanje za početnike by Dunja Jovanić

Veće površine se blendaju malim kružnim pokretima s većom zaobljenom stranom make up spužvice, dok se detalji (primjerice konture nosa) blendaju manjom i užom stranom make up spužvice. 

Konturiranje prilagođeno različitim oblicima lica

Već je naglašeno kako treba svaka osoba lice treba konturirati s obzirom na svoj oblik lica pa tako u nastavku donosimo savjete:

Konturiranje okruglog lica

Stavljanje tamnijeg pudera ili bronzera treba fokusirati na području sredine obraza, vlasišta, nosa i brade te na područje čeljusti (ne ispod jer bi to moglo dodatno zaokružiti lice). Svjetliji puder ili korektor treba nanijeti na sredinu čela i nosa. Na obrazima treba pratiti trag bronzera kako bi se lice dodatno izdužilo.

Konturiranje duguljastog lica

Tamniji puder ili bronzer se nanosi malo ispod vlasišta, na vrh brade te prema vratu. Također, tamniji puder ili bronzer treba nanijeti na sredinu obraza pa izjednačavati make up spužvicom ili kistom prema ušima. Svjetliji puder ili korektor treba nanijeti na vrhove obraza, uz liniju čeljusti, na sredinu nosa i čela. 

Essence kozmetički proizvodi

Kozmetičku marku Essence osnovala je tvrtka Cosanova GmbH u Njemačkoj 2002. godine. Najprije su postali popularni u Njemačkoj, a potom su postali poznati i u Europi, Americi i Rusiji. Filozofija Essence kozmetike je kvaliteta po pristupačnim cijenama, a njihova ciljna skupina su mlade djevojke, što se jasno može naslutiti po kričavim i neobičnim bojama i nijansama koje nude u svom asortimanu. Ova tvrtka svoje proizvode ne testira na životinjama zbog čega su postali još popularniji među korisnicima. 

Kozmetika Essence dva puta godišnje donosi novitete svojih proizvoda, no svaku sezonu u svojoj ponudi ima limitirane kolekcije. U svojoj širokoj ponudi imaju proizvode za usne, oči, obrve i lice. Essence kozmetički proizvodi sadrže i velik broj proizvoda za konturiranje, bilo da tražite praškaste proizvode ili kremaste proizvode, za svjetliji ili tamniji ten. Essence kozmetiku karakteriziraju pristupačne cijene i visoka kvaliteta proizvoda te praćenje aktualnih make up trendova u svijetu dekorativne kozmetike.

Ekstenzije za kosu

Ne propustite

Ekstenzije za kosu mogu biti prirodne ili sintetičke, a osim toga, dijelimo ih i prema načinu ugradnje. Više o njima možete pročitati ako slijedite link.