Čizme do koljena na petu
Moda

Čizme do koljena su prikladne za svaku dob

Svaka žena će potvrditi da se voli obući lijepo i srediti kako bi se osjećala bolje. Ponekad je teško napraviti kombinaciju koja je elegantna i privlačna, stoga su popularni komadi odjeće i ženske obuće koji to rade za nas. Jedan od takvih komada jesu upravo čizme do koljena – udobne, lijepe i elegantne cipele koje naprave veliku razliku.

Odaberite savršene čizme za svaku priliku

Danas ćemo pričati o tome kakve sve čizme postoje i koje stvari morate uzeti u obzir kada ih kupujete, pogotovo ako kupujete preko internet trgovine. Krenimo!

Čizme do koljena su udobne
Čizme do koljena su elegantne

Birajte treba li vam peta ili ne.

Kožne čizme do koljena na petu su odlična stvar, no morate se zapitati da li vam je ona potrebna. Isto tako, računajte da nisu sve pete jednako praktične što se tiče hodanja i šetanja, tako da bi bilo dobro da usporedite visine čizmi s onim čizmama koje već posjedujete. Tako ćete dobiti najbolji rezultat.

Čizme do koljena u crnoj boji
Čizme do koljena u kombinaciji s torbicom u istoj boji

Uzmite u obzir materijal.

Što se tiče materijala – kod visokih čizmi materijala je zapravo mnogo. On se penje skroz do koljena i moramo biti jako oprezni kad kupujemo ovakve čizme – ne samo da ćemo ih morati održavati, nego nisu ni sve jednako udobne. Prije svega, bitno je da znate da se svijetli materijali teže održavaju pa da se pripremite na to da morate paziti gdje i kako gazite.
Prava koža je definitivno dobra investicija jer se radi o izdržljivom materijalu, ali takve čizme do koljena su prilično skupe. Baršun i mekani materijali nisu baš najbolji izbor ako ste inače skloni tome da zapinjete za stvari oko sebe – cipela će brzo postati:

  • ofucana
  • zaprljana (jer se teže čisti)
  • uništena

Umjetni materijali nisu toliko izdržljivi što se tiče dugoročnosti, ali su definitivno najzahvalniji za održavanje i zapravo će vam raditi najmanje problema.

Ne kupujte čizme koje imaju potplatu bez teksture.

Kako biste u zimsko doba, po kišnom i mokrom vremenu, bili sigurni – birajte čizme do koljena čija je potplata rebrasta ili teksturirana. Tako ćete lakše hodati po glatkim površinama, pogotovo po pločicama, i ne morate se bojati da ćete se poskliznuti.

Pazite na širinu tekstilnog dijela.

Mnogi zaborave da je kod visokih čizmi veličina cipele bitna na nekoliko načina – osim samog broja, bitno je da pogledate koliko je širok onaj dio cipele koji ide oko listova (između koljena i gležnja). Neke žene prirodno imaju jače listove te se preporučuje da kupuju čizme čiji materijal sadrži neku količinu elastina. Tako ćete osigurati ugodno nošenje bez problematičnih otisaka i ožiljaka po nogama. Nemojte trpjeti za ljepotu! Ne morate – modela je puno!

Kalup cipele je bitan!

Osim širine oko listova, bitna je i širina same cipele. Kako većini žena noga natiče kad nose pete, bilo bi dobro da kupite cipelu čiji vam je kalup komotan – neka vam prsti budu pomalo razigrani, ali neka vam cipela bude sigurno na mjestu. Tako ćete biti sigurni i nakon cijelog dana stajanja, kad vaša noga više ne bude tako spretna.

Obavezno provjerite mjere koje pišu u opisu!

Još jedna napomena što se brojki tiče, a ova se odnosi na one koji vole kupovati preko interneta – uvijek provjeravajte veličine koje su formalno napisane u opisu neke cipele. Nije svugdje veličina 38 ista, ponekad se može raditi o velikoj razlici!

Tako ćete kupiti idealne čizme do koljena.

Web trgovina za obuću

Mass-shoes.com jedan je od najboljih online prostora za kupovinu cipela. Mnogi i dan danas ne vole kupovati cipele preko interneta jer vjeruju da će definitivno dobiti loš proizvod ili da će u potpunosti promašiti veličinu. Istina je zapravo da morate dobro čitati opis proizvoda kako biste se upoznali s njim te da morate pratiti veličine u centimetrima. Tako ćete uvijek dobiti baš onaj proizvod koji ste željeli.

Na mass-shoes.com možete pogledati uvjete kupovine, plaćanja i dostave te se uvjeriti da se radi o vjerodostojnom prodavaču – to uvijek preporučujemo kad kupujete preko interneta. Možete pogledati i politiku privatnosti kako biste saznali što da učinite ako vam broj ne bude dobar ili se desi da morate napraviti povrat proizvoda.

Dok god pomno čitate opise, pregledate slike i pratite mjere, vjerujemo da ćete biti zadovoljni proizvodom! Sretna kupovina i uživajte u svojim novim čizmama!