Moda

Nikad veća ponuda ženske obuće u trgovinama

Poznata je činjenica da se žene vole lijepo odjenuti i obući i da mnoge pri tome ne pitaju za cijenu. Naravno, postoje i one koje su ipak racionalnije pri trošenju novca, ali ipak se često počaste s ponekim zanimljivim komadom obuće. Zato i ne čudi kako se u trgovinama s obućom u većini slučajeva može pronaći najviše komada ženske obuće, a ipak je manji asortiman muške ili dječje odjeće.

Dostupni su razni modeli, ali i razne vrste, poput oksfordica, sandala, espradrila, tenisica i brojnih drugih. Mnoge žene će u svom ormaru imati više različitih modela kako bi bile spremne za sve prigode.

Oksfordice spadaju u bezvremenski komad ženske obuće i danas mnogo žena ima barem jedan par u ormaru. Klasične varijante dolaze u tamnijim bojama i na prednjem dijelu imaju sitne brazde.

Ženska obuća za ljeto

Kada dođe ljeto, iz ormara se vadi ljetna ženska obuća. Dostupne su razne vrste, ali mnoge žene će se složiti da su im najdraža opcija:

  • Japanke
  • Sandale

Japanke su vrlo jednostavne za nošenje i gotovo da ih nećeti niti osjetiti na nogama. Vrlo su jednostavnog dizajna i sastoje se od tankog potplata i remena koji ide između pristiju. Bez obzira na jednostavan dizajn, u trgovinama se mogu pronaći brojni modeli, dostupni u različitim bojama, s raznnim dodacima na remenima i sl.

Sandale su također vrlo popularan komad ženske obuće i dostupne su one s visokim i niskim petama. Nešto su zatvorenije od sandala, ali još uvijek dovoljno otvorene da se noga u njima ne znoji po ljeti.

Oksfordice za razne prigode

Oksfordice spadaju u bezvremenski komad ženske obuće i danas mnogo žena ima barem jedan par u ormaru. Klasične varijante dolaze u tamnijim bojama i na prednjem dijelu imaju sitne brazde. Danas u trgovinama možete pronaći vrlo veliki izbor modela, kao što su oni:

  • s kombinacijama različitih materijala i boja
  • s dodatkom šljokica
  • sa životinjskim uzorkom
  • s visokom petom

Ova vrsta uglavnom se nosi tijekom prijelaznih razdoblja godine i može se nositi u raznim prigodama. Iako su nekada uglavnom bile tamnijih boja, danas se mogu pronaći u vrlo velikom broju različitih nijansi pa će svaka žena pronaći idealan model za sebe.

Za espadrile ste zasigurno čuli i mnoge žene ih obožavaju nositi, no možda niste bili svjesni činjenice kako je riječ o komadu ženske obuće koji se smatra jednim od najstarijih. Žene ih obožavaju nositi zbog toga što se mogu jednostavno kombinirati s raznim komadima odjeće.

Espadrile kao jedan od najstarijih komada obuće

Za espadrile ste zasigurno čuli i mnoge žene ih obožavaju nositi, no možda niste bili svjesni činjenice kako je riječ o komadu ženske obuće koji se smatra jednim od najstarijih. Naime, smatra se se da su prvi primjerci pojavili već u 14. stoljeću. Nazivaju ih još i špagericama i ovo može biti ženska i muška obuća, odnosno dostupni su modeli za oba spola. 

Žene ih obožavaju nositi zbog toga što se mogu jednostavno kombinirati s raznim komadima odjeće. Primjerice, odlično se slažu sa svakodnevnim odjevnim predmetima, kao što su traperice i pamučne ženske majice, no možete ih nositi i u svečanim prigodama s haljinama, suknjama i bluzama. Upravo zbog toga, u trgovinama sa ženskom odjećom ne nedostaje raznih modela. 

Veliki izbor u web trgovinama s obućom

Do prije nekoliko godina, ženska obuća se mogla kupiti uglavnom samo putem klasičnih trgovina. Web trgovine se moglo gotovo nabrojati na prste jedne ruke. No, razvojem interneta i uz sve veću informatičku pismenost, dogodio se veliki zaokret. Žene su shvatile da mogu iz vlastitog doma u svega nekoliko klikova mišem pronaći odgovarajući komad obuće, sve na jednom mjestu, bez potrebe za bjesomučnim obilaženjem više trgovina u potrazi za idealnim komadom. 

Zbog povećanog interesa, povećao se i broj web trgovina koje nude obuću. Brojni brandovi koji posjeduju lokalne trgovine proširili su svoje poslovanje na internet i ponudili web varijantu. A osim njih, pojavile su se i brojne web trgovine sa ženskom obućom koje posluju isključivo na taj način. To im omogućuje da imaju i niže cijene, ali i da ponude vrlo veliki asortiman na jednom mjestu.

Žene obožavaju nositi tenisice koje se smatraju klasikom među sportskom obućom. Mogu se nositi pri treniranju raznih sportova, ali sve se više koriste i tenisice za trčanje, ali i za svakodnevnu šetnju.

I žene vole nositi sportsku obuću

Iako će mnogi pomisliti da žene baš i ne preferiraju sporsku obuću, mnoge se s time neće složiti. Žene obožavaju nositi tenisice koje se smatraju klasikom među sportskom obućom. Mogu se nositi pri treniranju raznih sportova, ali sve se više koriste i tenisice za trčanje, ali i za svakodnevnu šetnju. 

https://www.youtube.com/watch?v=tXVDjzCM1-o

Izrazito popularne su ženske bijele tenisice koje u kombinacijima sa zanimljivim odjevnim predmetima mogu stvoriti vrlo zanimljiv izgled. Zbog svega toga, u trgovinama sa ženskom obućom ćete uvijek pronaći i nekoliko polica na kojima su izložene tenisice jer one su također nešto što žene vole posjedovati u svom ormaru.