Natpisi na majicama
Moda

Izraz bunta kroz natpise na majicama

Počeci natpisa na majicama sežu u daleku prošlost. Oni su nekada predstavljali isključivo izraz bunta onih koji ih nose jer su označavali, najčešće protivan, stav prema dominantnoj kulturi. U svojim počecima najčešće su odražavali osobne stavove prema određenoj temi ili situaciji, a kasnije su se počeli tiskati u svrhu pružanja podrške glazbenicima, slikarima i ostalim umjetnicima. Zato su se najčešće takve majice kupovale na koncertima ili različitim promocijama, protestima i sličnim događajima.

Danas se takve majice mogu pronaći gotovo u svim trgovinama odjećom, a njihov utjecaj nije više toliko velik.

Modni odmak sa zanimljivim majicama

Kao što je ranije navedeno, natpisi na majicama u posljednje vrijeme vrlo su popularni u modnom svijetu pa ih je moguće pronaći na modelima svih modnih marki. Iako su u svojim počecima bili povezani isključivo s glazbom ili društvenim problemima, danas su oni dio moderne modne kulture. Danas su tako najčešće povezani s:

  • Popularnim likovima iz animiranih crtanih filmova
  • Popularnim likovima iz aktualnih filmova i serija
  • Popularnim glazbenicima i grupama

O visokoj zastupljenosti i popularnosti natpisa na majicama dovoljno govori činjenica da su oni najpoznatiji, posebno vezani uz likove iz animiranih crtanih filmova, već brendirani te da je njihova cijena uvijek nešto viša u odnosu na one koji nisu brendirani.

Izvrstan poklon za svakoga

Upravo zbog toga što su natpisi na majicama vrlo popularni u modnom svijetu, oni su u posljednje vrijeme postali sve češći poklon kod mnogih. Posebno popularne su bijele kratke majice koje na sebi sadrže razne natpise. One se danas poklanjaju za različite prigode poput rođendana, obrane diplomskih radova, odlaska u mirovinu i slično.

Natpisi na majicama "Journey"
Natpisi na majicama “Journey”

Najčešće sadrže razne vrste natpisa koji mogu biti šaljivi, smiješni, mogu sadržavati poruku, citat iz nekog umjetničkog djela i slično. Oni koji se odabiru u svrhu kupnje poklona najčešće dolaze i s nekom slikom ili crtežom.

Kvaliteta tiska na odjeći

Iako svi natpisi na majicama u početku izgledaju odlično, a njihove cijene se u početku prilično razlikuju, prilikom kupnje treba biti oprezan. Naime, da bi se izradili kvalitetno, potrebno je prvenstveno imati dobar tiskarski stroj koji će ih kvalitetno otisnuti. Razliku između dobrog i lošeg vidjet ćete ukoliko izbliza pogledate majicu s natpisom koji će na dugoj ili kratkoj majici biti slabije kvalitete, bit će zrnat i izgledat će kao da će se svakog trenutka odlijepiti s tkanine.

Natpisi na majicama "Burn your peoblems"
Natpisi na majicama vrlo su popularni

Isto tako, već nakon prvog pranja u perilici rublja bit će vidljivo je li tisak bio kvalitetan ili ne. U tom smislu, općenito se preporuča kupnja modela s natpisa koji su utisnuti u tkaninu, a ne koji su na nju nalijepljeni jer je mogućnost za njihovo odljepljivanje u tom slučaju značajno manja.

Vidljiva promocija uz natpise na majicama

Osim za rođendanske i druge poklone, natpisi na majicama danas se nerijetko koriste i u promocijske svrhe. Naime, sve se veći broj tvrtki umjesto klasičnih promotivnih materijala poput rokovnika, podsjetnica, kemijskih olovki, kalendara i sličnih dodataka odlučuje na puno funkcionalniju i na tržištu vidljiviju promociju, odnosno promociju uz pomoć odjeće.

Natpisi na majicama najučestaliji su način ove vrste promocije, a možemo je vidjeti na brojnim djelatnicima raznih tvrtki koji na raznim odjevnim predmetima nose i logo svoje tvrtke.

Na ovaj način logo tvrtke i njezin naziv vidljiv je svim njihovim korisnicima koji će ih zbog vidljivosti i prisutnosti na tržištu zapamtiti, a potom i koristiti njihove usluge. Ono što je otisnuto je najčešće decentno i najčešće se tiska na području prsa ili leđa.

Kratke majice kao bazični komad odjeće

Po mišljenju mnogih, jedan od najkorisnijim i najpopularnijih odjevnih komada svakako su kratke majice. One se počinju se nositi već krajem proljeća kada se najčešće kombiniraju s dodatkom sakoa, kožne ili traper jakne, dok se u ljetnom razdoblju nose samostalno i upotpunjuju brojne modne kombinacije. Upravo zbog toga kratke majice smatraju se bazičnim odjevnim komadom kojeg svi trebaju imati u svom ormaru.

Kao posebno popularan model, odnosno apsolutni must have ističu se bijele kratke majice koje se zbog svoje neutralne boje vrlo lako kombiniraju s brojnim drugim odjevnim predmetima. U kombinaciji s traperom bijele kratke majice izgledaju najbolje, a ukupan dojam koji ostavljaju je dojam dotjeranosti koja nije pretjerana, ali je postojana. Kod kupnje bilo koje vrste kratkih majica vrlo je važno izabrati modele koji laskaju vašoj figuri kao i one koji su načinjene od prirodnih materijala poput pamuka.