Moda

Kape su dodatak koji nosimo cijele godine

Kape su dio odjeće koji nas prati tijekom cijele godine. Od vrućih ljetnih mjeseci kada nas brane od jakih sunčevih zraka pa sve do hladnijeg vremena zimi kada nas čuvaju od niskih temperatura, bez njih ne možemo uživati u provođenju slobodnog vremena na otvorenom. 

Sve to prati i ponuda u trgovinama te ih danas možete u njima pronaći tijekom cijele godine, mijenja se samo ponuda ovisno o dobu godine.

Kapa za vaš osobni hlad

Ljetne kape su nezaobilazan dodatak tijekom ljetnih mjeseci, kada vrijeme moramo provoditi na suncu. Osim što stvaraju sjenu na licu koja nas brani od sunca i gledanje po ljeti čini jednostavnijim, itekako mogu pomoći zaštititi kožu

Osim šešira, postoje i klasične sportske kape sa šiltom koje na stražnjoj strani imaju dodatak koji podsjeća na maramu. Taj se dodatak lako može zakopčati na stražnju stranu i tako vam osigurati sjenu i zaštitu od sunca i na vratu, što je pogotovo važno imate li kratku kosu ili pak kosu vezanu u rep, zbog čega je vaš vrat na otvorenom.

Zaštita od kiše

Iako se za zaštitu od kiše prije svega koriste kišne kabanice i kišobrani, i kape vam mogu biti od mnogo pomoći. Kapa sa šiltom za vrijeme kiše pomoći će vam zaštititi lice od raznih padalina poput kiše ili snijega. Ovo je veoma važno ako za vrijeme lošeg vremena vani morate obavljati neke poslove. 

Jaka kiša može vam itekako otežati rad i smanjiti vidljivost, pa je kapa sa šiltom savršen pomoćnik u takvim situacijama. Uz to, na kapu također lako možete staviti i kapuljaču kabanice, jakne ili majice koju nosite za dodatnu zaštitu od vlage, ali i hladnoće.

Toplina i pri niskim temperaturama

Kape su nam pogotovo važne kada nastupi hladniji dio godine. U to doba, one su nezaobilazan dio odjeće za mnoge ljude. Osim što grije glavu, zimska kapa nas također čuva od padalina, ali nam omogućuje i da održimo toplinu ušiju. Hladne uši ipak su jedna od najneugodnijih stvari. 

Postoje razne vrste zimskih kapa, no bez obzira koji je vaš osobni stil važno je da odaberete kapu koja će vam zaštititi:

  •  čelo
  •  stražnji dio vrata
  •  uši

Dodatna pokrivala za uši koja se mogu zavezati ispod brade i dodatci poput šilta također su dobrodošli kako bi vam osigurali toplinu i ugodan boravak na hladnom zimskom zraku.