Print na majice je odličan poklon
Moda

Pokaži svoju kreativnost s printom na majici

Print na majice odličan je način za stvaranje simpatičnih personaliziranih poklona ili pak detalja kojima ćeš svima pokazati koji su tvoji ukusi. Bilo da se radi o originalnom dizajnu ili pak motivu koji ti je prirastao srcu, to je odličan način da svoju odjeću ukrasiš na zanimljiv način.

Danas se tiskanje na majicu može naručiti na mnogim mjestima, pa majice s printom nikada nisu bile dostupnije. Bilo da obilježavaš neki važan događaj ili pak želiš imati majicu koja je tvoja vlastita kreacija, iskoristi ovu mogućnost da svoju odjevnu kombinaciju učiniš zanimljivijom!

Odaberi zanimljivu majicu

Ako svoju majicu želiš ukrasiti vlastitim dizajnom, važno je da znaš kako to učiniti na najbolji način. Ako print na majice radiš kod kuće ili pak na nekom mjestu koje ne prodaje majice, kupi majicu koja odgovara potrebama za vlastiti dizajn. Općenito, tisak na majice najlakši je ako su majice svijetlijih boja, jer će se na njima razne boje bolje vidjeti.

Print na majice najbolji je način za personalizaciju poklona
Majica sa natpisom “I’m The Guy Your Mom Warned You About”

Ipak, prostoje načini da se print na majice odradi i na tamnijim tkaninama, no biraš li majicu tamno plave ili crne boje svakako provjeri kako će se to odraziti na tisak! Provjeri također i o kojoj vrsti materijala i kroja se radi. Materijali koji su jako rastezljivi mogu tijekom vremena utjecati na prikaz printa, pogotovo ako se radi o veoma uskom kroju!

Pripremi vlastiti dizajn

Ako je dizajn koji ćeš printati na majicu tvoja kreacija, veoma je bitno da ga pripremiš kako treba. Prije svega, uzmi u obzir boju materijala na koji printaš. Imaš li tu boju i na dizajnu, razmisli o tome da te dijelove u samom dizajnu ostaviš prozirnima. Uz to, provjeri i rubove dizajna, pogotovo ako se ne radi o fotografiji ili dizajnu četverokutnog oblika.

https://www.youtube.com/watch?v=0ausiScLJT8

Provjeri i jesu ili rubovi oko dizajna prozirni, kako bi se on što bolje uklopio uz majicu. Pozadinu dizajna lako možeš obrisati u raznim programima za uređenje fotografija i grafički dizajn, uz malo vremena i volje. Ako tvoj dizajn ima i tekst, svakako provjeri i je li on čitljiv i vidljiv na majici!

Jasno i vidljivo tiskanje na majicu

Zanimljivi print na majice najbolji je način za personalizaciju poklona. Ipak, ako dizajn pripremaš sam, postoje neke stvari na koje svakako trebaš obratiti pozornost. Ako se radi o printu fotografije, veoma je važna krajnja kvaliteta, pogotovo ako su detalji poput lica na fotografijama manji. Uz to, kupi majicu na kojoj će se sve boje sa fotografije prikazivati ispravno – izbjegavaj jarke boje poput crvene i žute, jer one mogu negativno djelovati na izgled slike. 

Ako je pak u pitanju tekst, provjeri postoji li dovoljno kontrasta između majice i slova, te jesu li slova dovoljno:

  • čitljiva, 
  • velika
  • široka

Samo tako će biti vidljiva na majici i izdaleka. Provjeri također i na kojem će mjestu print na majici biti pozicioniran, kako bi najbolje izgledao kada nosiš majicu!

 

Obilježi važne trenutke i personaliziraj majicu

Print na majice odlična je ideja za obilježavanje važnih trenutaka. Upravo zato, majice s originalnim printovima dio su tradicije u trenutcima poput norijade. Naručuješ li majicu s printom, imaj na umu da bi njena izrada mogla potrajati i nekoliko tjedana, pa kupi majicu na vrijeme. 

Majica sa natpisom “Sorry I’m Late”

One su odličan poklon i za događanja poput rođendana ili na primjer djevojačke/momačke večere. Kupi majicu s printom mladenki, iznenadi najboljeg prijatelja ili prijateljicu – ili pak napravi sebi majicu koju ćeš obožavati nositi. Unikatni print na majice odlična je prilika da pokažeš svoju kreativnost i maštovitost, poigraš se s dizajnom i istovremeno izradiš odjevni predmet koji ćeš uvijek htjeti nositi.

Kupi pravu majicu

Osim samog dizajna, veoma je važno odabrati i majicu koja je pogodna. Kupi majicu koja ti odgovara: 

  • stilom
  • krojem
  • materijalom

Općenito govoreći, treba izbjegavati majice napravljene u potpunosti od umjetnih materijala, pa stoga kupi majicu koja je u sastavu barem 50% napravljena od pamuka. Također, obrati pozornost i na kroj. Bez obzira na print, ako ti ne odgovara kroj, manja je šansa da ćeš majicu nositi. 

Ako je print velik, postoji šansa da će materijal biti nešto grublji, pa kupi veću majicu ili onu koja je šira u kroju kako bi bila ugodna za nošenje! Obrati pozornost i na razne dodatke poput džepova na majici, koji bi mogli smetati dizajnu.

Čitajte i sljedeči članak: Promotivni tekstil je odličan izbor za reklamiranje svog brenda, za kreiranje poslovnih poklona za klijente i partnere te za stvaranje duha zajedništva u kompaniji putem dizajnirane promotivne odjeće.