Krema protiv bora
Ljepota

Očuvajte mladenački izgled uz kremu protiv bora

Mnogo je polemike oko toga koje je najbolje vrijeme za početak korištenja krema protiv bora.  Prve bore oko očiju mogu se početi pojavljivati već tijekom 20-ih godina života, ovisno o stilu života, fizionomiji lica i količini brige koju ulažete u svoje lice. Ipak, preporuke su da se s njihovim korištenjem ne kreće prije nego što uđete u tridesete, jer za to nema potrebe.

Odaberite kremu prema starosti

Jednom kada se odlučite da je vrijeme za kreme protiv bora, važno je i da odaberete odgovarajuću, prije svega po vašoj starosti. Često se dešava da ljudi koji su se kasnije odlučili za njih pokušaju kompenzirati i ubrzati rezultate korištenjem onih koje su namijenjene za stariju kožu.

Krema protiv bora

No, važno je napomenuti kako koža u različitim periodima ima različite potrebe. Korištenje kreme koja nije prilagođena vašoj starosti može uzrokovati dodatnu štetu, jer se koža ne hrani sastojcima koji joj nedostaju.

Zaštita kože kroz dan, njega kroz noć

Postoje dvije vrste krema protiv bora:

Iako se na prvi pogled podjela može činiti samo kao marketinški trik, jer kako krema može znati je li dan ili noć, razlike između dnevne i noćne jasne su svima koji obraćaju pozornost. Dnevne su stvorene su kako bi se upile brže te često ne ostavljaju nikakav trag na koži, pa se na njih može nanijeti šminka. Uz to često imaju SPF faktor koji štiti od sunca.

S druge strane, noćne dubinski regeneriraju i hrane kožu, ali im je potrebno mnogo duže da se u potpunosti upiju, što znači da na njih ne možete nanositi šminku, a često nemaju dodatne zaštite protiv isušivanja ili sunca. Tražite li provjerenog proizvođača ovakvih i sličnih kozmetičkih proizvoda, pogledajte što nudi internetska trgovina Lux Factor, koji ima jako mnogo zadovoljnih kupaca.