Print na majice
Moda

Sve što treba znati o printu na majice

Stil odijevanja govori mnogo o nama. Postoje teorije koje tvrde da boje koje nosimo direktno utječu na to kako nas drugi percipiraju. Riskantne ili dosadne kombinacije, moderna ili retro odjeća, opušten ili elegantan odjevni predmet, sve to drugima šalje poruku o tome tko smo i kakvi smo mi. No, što ako svojom odjećom poruku želimo poslati direktnije? Print na majice rješava ovaj problem. Svoju poruku možete prenijeti jasno i glasno, svima koji vas vide, putem tiska na majice. Bez obzira radi li se o tekstu ili slici, željeni motiv brzo i jednostavno možete prenijeti na majicu i tako stvoriti odličan poklon za druge, ili sebe.

Vrsta tiska

Postoji nekoliko vrsta kada je u pitanju print na majice, a o tome za koji od njih ćete se odlučiti ovisi o vrsti materijala, ali i raspoloživosti u studijima za tisak. S jedne strane, tu je direktan print na tekstil, koji je primjeren za pamučne materijale. Prilikom tiska print ulazi u sama vlakna tkanine, pa se on ni ne osjeti na dodir, a tkanina ostaje meka i rastezljiva kao i prije. Problem kod ove vrste printa može predstavljati samo boja same tkanine, koja može utjecati na motiv koji se printa.

Print na majice

S druge strane, za tekstil koji nije od pamuka tu je termo tisak. Kod termo tiska printa se „naljepnica“ koja se toplinom lijepi za tkaninu, a takvu vrstu printa na majice moguće je napraviti i kod kuće, korištenjem posebnog papira. Na kraju, tu je sitotisak, koji je primjeren i za pamuk i za sintetične tkanine. Sitotisak se najčešće koristi za print na veliku količinu majica, s obzirom da se za tu vrstu printa mora napraviti šablona.

Sve po vlastitoj želji

Odlučite li se za print na majice, u neku ruku stavljate se u cipele vlastitog dizajnera odjeće. Stoga je potrebno razmisliti o tome što točno i gdje točno na majici želite. Radi li se o slici, odaberite sliku dovoljno velike kvalitete, jer će se loša kvaliteta sigurno vidjeti na majici.

S druge strane, također vodite brigu o boji tekstila i boji printa, ali i pozicioniranju samog printa na majici. Kod teksta, osim veličine pozornost morate obratiti i na font i prijelom teksta. Ipak, cijeli ovaj proces samo su slatke muke koje stoje između vas i savršene majice s printom.