Softshell jakne
Moda

Zbog čega su softshell jakne potrebne svakome?

Softshell posebno su dizajnirane jakne da se koriste vani, te su odlične u svim vremenskim uvjetima. One se mogu koristiti zasebno i idealne su za bilo kakvu rekreaciju (poput planinarenja) zbog toga što su dosta lagane, te otporne na vodu i prozračne. Softshell jakne mogu se koristiti u svakakvim uvjetima, bilo da se radi o jakoj buri na koju su otporne, pa sve do lagane kiše ili jake kiše ukoliko se koriste ispod dodatne vodootporne jakne.

Što je softshell jakna?

Softshell predstavlja tkaninu od srednjeg ili vanjskog sloja koja kombinira udobnost i fleksibilnost, a u isto vrijeme pruža zaštitu od loših vremenskih uvjeta poput kiše i vjetra. Također, prilikom hodanja za razliku od mnogih zimskih jakni koje ispuštaju zvukove prilikom struganja jednog djela u drugi, kod ovog materijala taj šum je minimiziran.

Tkanina jakne iznimno je prozračna, što će olakšati tijelu disanje i smanjiti znojenje. Ovo je slojeviti tip jakne, te prilikom loših vremenskih uvjeta, preko se može staviti hardshell jakna koja će osigurati zaštitu tijela i kod jakih nevremena.

Kako koristiti softshell jakne?

Softshell jakne mogu se koristiti u svim vremenskim uvjetima, od planinarenja prilikom dobrog vremena, do onih malo lošijih uvjeta, a u kombinaciji s hardshell jaknama mogu se koristiti neovisno o vremenu. Hardshell jakne su kao što im i samo ime kaže znatno bolje i otpornije na sve vrste vremenskih uvjeta, dok su softshell više korištene u normalnim vremenskim uvjetima.

Softshell jakne

Zašto odabrati korištenje softshell jakne?

Ukoliko tražite jaknu koja će zadovoljiti aktivni život, tada su softshell jakne idealni izbor. Relativno lagane i mobilne jakne neće vam otežavati kretanje i smetati vam prilikom korištenja. U kratkom razdoblju osigurati će vam zaštitu od kiše i vjetra, no ukoliko zapnete u lošem vremenu, tada trebate preko softshell staviti dodatnu hardshell jaknu koja će vam osigurati da budete suhi i po najjačim kišama. Osim što pruža dobru zaštitu i veoma je lagana, ona je i odličan modni dodatak, te osim što je idealna jakna za putovanja kroz prirodu, slobodno se s njom možete prošetati i po gradu. Odabirom ove vrste jakne zasigurno nećete pogriješiti, jer osim što pruža odličnu zaštitu, može se pohvaliti i odličnim izgledom.

Ako želite saznati kako odabrati stil muške majice onda slijedite linku i pročitajte članak na tu temu.

Na prodajnih policah kraljujejo tudi modeli, ki spominjajo na sandale, espadrile na vezalke in espadrile s polno visoko peto. Preberi več …